Vanliga frågor

Var samlas vi inför turen?

Under sommaren 2022 utgår alla våra ordinarie turer från Almedalen vid stora scenen. Kom i god tid innan turen startar, gärna en 10-15 min innan. På tisdagar och torsdagar startar turen 18:00 och på söndagar startar den 15:00.

Måste jag springa hela turen?

Ja, för att delta ska du klara av att springa den sträcka som turen omfattar. Kom ihåg att ditt deltagande är en del av andras upplevelse. Om du är tveksam till att du orkar kan det vara bra att avstå turen.

Måste jag ha någon utrustning?

Utöver ett par löparskor och kläder efter väder behövs ingen extra utrustning. Det kan vara bra att ta med extra vatten under varma dagar.

Finns det en åldergräns för deltagande?

Om du är under 18 år gammal måste en förälder även delta och närvara under hela turen. Det finns ingen övre åldersgräns för deltagande.

Hur fort springer vi?

RTG fokuserar på upplevelse före prestation. Vi håller därför ett behagligt  tempo under alla våra turer, cirka 6-8 min per km. Vi anpassar dock tempot efter gruppens sammansättning och förutsättningar. Sen finns det flera andra faktorer som påverkar tempot, exempelvis terräng och väder.

Tar RTG hand om mina värdesaker under turen?

Värdesaker som plånbok, betalkort, mobil, kontanter, smycken eller liknande tar RTG ej ansvar för under turen. Det är upp till varje deltagare att på ett tryggt sätt förvara det under turen. 
Om man vill ta ett dopp efter turen vid kallbadhuset kan RTG ta hand om ombyte, badkläder och handduk och transportera det i vår elbil från E-Go.

Har RTG en fysisk besöksplats?

Nej. RTG har valt att ej ha ett fysisk besöksplats under 2021. Frågor hänvisas till e-mail eller Turistbyrån på Donners plats 1, Visby.

Blir turen inställd vid regn?

Nej, turen blir inte inställd vid regn. Endast vid extremväder som utgör fara för liv ställer vi in turen (exempelvis vid åska och blixtoväder, mycket starka vindar eller dimma).