Vanliga frågor

 

Var samlas vi inför turen?

Under sommaren 2021 utgår alla våra ordinarie turer från Östercentrum, precis utanför Österport. Kom i god tid innan turen startar, gärna en 10-15 min innan. På tisdagar och torsdagar startar turen 18:00 och på lördagar startar turen 15:00.

Måste man springa hela turen?

Ja, för att delta ska du klara av att springa den sträcka som turen omfattar. Kom ihåg att ditt deltagande är en del av andras upplevelse. Om du är tveksam till att du orkar kan det vara bra att avstå turen.

Vilken utrustning måste man ha?

Utöver ett par löparskor och kläder efter väder behövs ingen extra utrustning. Det kan vara bra att ta med extra vatten under varma dagar. Det går bra att antingen ha med en vattenflaska som man håller i handen medans man springer eller använda en löparyggsäck eller väst med vätskebehållare.

Finns det en åldergräns för deltagande?

Om du är under 18 år gammal måste en förälder även delta och närvara under hela turen. Det finns ingen övre åldersgräns för deltagande.

Varför är tempot satt till 6-8 min per km?

RTG handlar inte om prestation utan fokus är på upplevelsen. Vi håller därför ett något långsammare tempo under våra turer. 6-8 min per km är vårt ungefärliga tempo, men en riktlinje är att gruppen kommer springa som snabbast 6 min per km och som långsammast 8 min per km beroende på gruppens förutsättningar. Sen finns det flera andra faktorer som påverkar vilket tempo gruppen kommer att ha, exempelvis terräng och väder.

Tar RTG hand om mina värdesaker under turen?

Värdesaker som plånbok, betalkort, mobil, kontanter, smycken eller liknande tar RTG ej ansvar för under turen. Det är upp till varje deltagare att på ett tryggt sätt förvara det under turen. 
Om man vill ta ett dopp efter turen vid kallbadhuset kan RTG ta hand om ombyte, badkläder och handduk och transportera det i vår elbil från E-Go.

Har RTG en fysisk besöksplats?

Nej. RTG har valt att ej ha ett fysisk besöksplats under 2021. Frågor hänvisas till e-mail eller Turistbyrån på Donners plats 1, Visby.

Blir turen inställd vid regn?

Nej, turen blir inte inställd vid regn. Endast vid extremväder som utgör fara för liv, exempelvis vid åska och blixtoväder, mycket starka vindar eller dimma.