Vilka är vi?

Historien om RTG

Running Tours Gotland grundades 2021 av son och far, William och Mathias Cöster.

Running Tours Gotland är resultatet av flera års löpturer runt om Gotland. Verksamheten är byggd på en vision om att göra den gotländska naturen tillgänglig för fler. Detta vill vi åstadkomma genom att skapa hållbara äventyr och upplevelser, stora som små, för nya och återkommande besökare och ö-bor.

Vi på RTG tror att en naturnära upplevelse i den underbara gotländska naturen - från kalksten till stränder och änge - har unika värden. Vi tror även att den gotländska naturen upplevs bäst till fots. Då hinner vi upptäcka mycket på kort tid och lämna ett litet avtryck på naturen och miljön. Vi tror dessutom på att lokal förankring är nyckeln till en oförglömlig upplevelse. Därför samarbetar vi med flera duktiga gotländska företagare och entreprenörer.

Följ med oss på ett hållbart äventyr i den gotländska naturen! 

18.jpg

William Cöster

VD och guide

William är uppvuxen på Gotland. I tonåren upptäckte han löpning och har varit förälskad sedan dess. Fokus är sällan på prestation utan lyckan ligger i att upptäcka nya stigar och naturupplevelser. 


Under turerna är William guide och ser till att leda gruppen på en trygg, inspirerande och naturnära upplevelse i den gotländska naturen.

När William inte arbetar med RTG eller med hållbar utveckling på Region Gotland älskar han att äta pappa Mathias mat och vara ute i naturen.